Gulvbehandling – opskuring, polish, tæpperens, oliebehandling mv.

Gulve skal fejes, støvsuges og vaskes i det daglige, men med mellemrum skal de have den helt store tur for at blive ved med at se godt ud.

Forskellige former for gulvbehandling


Forskellige gulvbelægninger kræver forskellig pleje. Men uanset, hvilken form for gulv, du har, så er det vigtigt, at det får den løbende vedligeholdelse, der er brug for, og at dets pleje bliver udført korrekt og professionelt.

De rigtige maskiner og den rigtige knowhow

Vi har stor erfaring i at behandle mange forskellige gulvtyper. Opskuring er eksempelvis ikke bare et spørgsmål om at køre rundt med en tilfældig skuremaskine.

Der skal udvælges korrekte skuremåtter til det aktuelle gulv, anvendes de rigtige sæber og plejemidler mv.

Tilsvarende er det stor forskel på god og dårlig tæpperens, ligesom behandling af trægulve er en hel videnskab for sig.

Det betaler sig at være omhyggelig og gøre tingene rigtigt første gang. Dels kan en forkert behandling give et grimt resultat, og i værste fald kan det skade dit gulv permanent.

Også pleje og vedligeholdelse af trapper

Opskuring og polishbehandling er ikke kun til gulve, men også noget, som de fleste trapper – især i etageejendomme – har godt af.

En linoleumstrappe bør eksempelvis skures op og få frisk polishbelægning mindst en gang om året, hvis den skal blive ved med at se pæn ud. I modsat fald, vil belægningen blive mere og mere sort, og i sidste ende vil der opstå sprækker som ikke kan repareres.

Opskuring af trapper og polishbehandling

Alle trapper i etageejendomme har godt af en trappeopskuring typisk en gang om året eller evt. oftere, hvis der er megen trafik på trapperne.

Opskuring og polish gør trapper nemmere at holde

Der bliver slæbt meget skidt og snavs ind fra gaden i en trappeopgang. Især i vintermånederne står det slemt til med sne, sjap og salt. Og det går hårdt ud over jeres trapper.

Har i linoleumstrapper, vil de hurtigt blive sorte og kedelige at se på, hvis de ikke får en opskuring fra tid til anden.

Det er i reglen en god idé at supplere en trappeopskuring med en omgang polishbehandling, så linoleumsbelægningen beskyttes mod snavs, og så det bliver nemmere at vaske trapperne fremover.

Spar penge med løbende vedligeholdelse

Noget af det største arbejde med en trappeopskuring er at rense gammel polish af, især hvis der er gået for lang tid siden sidste opskuring og polishbehandling.

Hvis den gamle polish bliver slidt igennem, vil der trænge vand og snavs ned i sprækkerne, og det vil på sigt ødelægge både polish og linoleum.

Det er besværligt er dermed dyrt og rense op, og i værste fald kan linoleumsbelægningen tage varig skade.

Sørger I derimod for at få renset op og lagt ny polish på typisk en gang om året, er arbejdet meget mindre og som bonus har i hele tiden pæne trapper at glæde jer over.

I det lange løb sparer I derfor penge på denne måde, og trapperne bliver også nemmere at renholde i det daglige.

Ikke kun til linoleumstrapper

Det er ikke kun linoleumstrapper, som har gavn af trappeopskuring. Også stentrapper kan med tiden blive mørke og triste, hvis ikke de skures op fra tid til anden, og det er også muligt at lægge polish på stentrapper. Det er ligeledes smudsafvisende og gør trappen nemmere at renholde.

Nogle trapper har vinylbelægning, evt. med struktur for at gøre dem skridsikre. De kan også skures op med et godt resultat og give polishbehandling.

Kontakt os for at høre nærmere om opskuring af trapper samt polishbehandling.

Opskuring af gulve og polishbehandling mv.

Selv om et gulv vaskes ofte og behandles med de rigtige plejemidler, vil der med tiden trænge snavs ned i porer og sprækker. Derfor er der med jævne mellemrum behov for en egentlig gulvopskuring, så gulvet bliver renset ordentlig op.

Opskuring med skuremaskine

Når gulvet virkelig skal renses i bund, anvender vi en skurremaskine påsat en skurremåtte, som passer til den aktuelle gulvtype.

Vi anvender nogle specielle skurremåtter, som er yderst effektive, samtidig med at de er skånsomme over for gulvet.

Valg af sæber m.m. afhænger også af gulvtype. Der skal selvfølgelig en anden behandling til et lagergulv på en fabrik end til et linoleumsgulv i en kantine. Vi kender kemien og sørger for at anvende de rigtige materialer til opskuringen af dit gulv.

Polishbehandling af linoluem og andre gulvtyper

Hvis der er megen trafik på gulvet, kan det være en idé at lægge en beskyttende polish efter opskuringen. Dette er særlig aktuelt i forbindelse med linoleumsgulve, men også andre gulvtyper, herunder terrazzo og vinylgulve kan med fordel gives polishbehandling.

Også opskuring af trapper, inkl. polishbehandling

Vi opskurer også trapper i etageejendomme. Her er der i sagens natur høj trafik, og en opskuring en gang om året eller evt. to vil være med til at holde trapperne rene og pæne. Vi anbefaler at kombinere en trappeopskuring med at lægge polish på trappen bagefter – især, hvis det er en linoleumstrappe. Det beskytter mod snavs og gør desuden trappen nemmere at vaske og renholde fremover.

Scroll to Top